Celebracions escolars saludables

15/05/2018

És habitual a les escoles acompanyar les celebracions de les festes amb esmorzars, berenars, que no només poden ser poc saludables sinó que a més a més poden suposar un problema d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries diverses. Què podem fer per assegurar-nos una festa sense riscos i al mateix temps oferir un bon exemple de salut per als nostres alumnes?

  • Oferir fruita de temporada. Podem presentar-la de forma atractiva i variada perquè tots puguin trobar alguna cosa que els agradi.
  • La fruita seca també pot ser una bona opció.
  • Substituir la brioixeria per galetes casolanes, per exemple de civada amb plàtan, senzilles, sense sucres afegits i sense greixos perjudicials.
  • I per beure sempre prioritzar l’aigua, és la beguda més econòmica i la més saludable, o bé sucs de fruira naturals.

L’escola és el medi idoni per educar hàbits alimentaris!

Marta Rodríguez Segura

Pràctiques màster Nutrició i Salut UOC

Compartir