JUGANT I EDUCANT: AVUI L'OLFACTE

12/06/2017

El menjar entra pels sentits, en l'acte de menjar tots els sentits treballen conjuntament, i cada un d'ells té un paper molt important en l'apetència dels aliments. L'olfacte és l'encarregat de detectar i pocesar les olors, percebent substàncies químiques volàtils que desprenen els aliments. Més de 10.000 substàncies diferents es poden detectar!

Aquestes sensacions oloroses queden emmagatzemades en la nostra memòria olfactiva, fins i tot les podem relacionar amb certs sentiments o emocions, fins i tot poden estimular alguns records en la nostra memòria.

Fixa't si n'és d'important treballar amb els nens alguna activitat relacionada amb l'olfacte!

Aquí la tens! 

Prepara 6 contenidors amb una tapa perforada. A cada contenidor poses: plàtan, cafè, canyella, all, menta i ceba.

Un cop ho tinguis tot preparat, que acostin el nas a cada contenidor, amb els ulls tapats.  D''un en un, que inspirin la aroma i després que anotin en una fitxa el contingut de cadascun.

Els hi pots explicar que l'olfacte i el gust estan molt relacionats i que quan estem refredats ens costa interpretar les característiques sensorials de cada aliment.

Educar els sentits és un primer pas per a l'educació nutricional.

Compartir