Recepta de Briam amb formatge feta

28/03/2018

Gaudeix d'aquest plat durant les vacances de Setmana Santa:

Ingredients per a 6 persones

3 patates mitjanes
1 carbassó
1 albergínia
2 cebes mitjanes
4 tomàquets madurs grans o 1 llauna de tomàquet pelat
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 gra d'all
5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Formatge feta (opcional)

Preparació:
Talla tots els ingredients a daus o trossos petits i col·loca'ls en una plata. Pica l'all i remena amb la resta dels ingredients. Afegeix l'oli d'oliva i uns 200 ml d'aigua. Si vols pots afegir julivert o orenga i salpebrar al teu gust.
Introdueix la plata al forn preescalfat a 180º C,  durant aproximadament 2 hores. Cada 20-25 minuts obre el forn i remou bé perquè no es cremin les verdures. Després d'aquest temps comprova que totes les verdures estiguin toves i ja està llest per menjar. Per servir-lo, pots afegir un tros de formatge grec feta i barrejar-ho tot.

Beneficis nutricionals: Aquest plat té un alt contingut en fibra i és especialment rica en vitamina A.

La fibra:
- Es recomana un  consum de 25-35 g de fibra al dia per persona
- Existeixen les fibres solubles i les insolubles.
- La fibra té moltes qualitats, ja que accelera el trànsit intestinal, prevenint el restrenyiment, té una gran capacitat d'absorció i retenció d'aigua, afavoreix i accelera la digestió ia més ajuda a la prevenció de malalties com el càncer de còlon.

Annia Fenollosa
Estudiant en pràctiques del máster Nutrició i Salut de la UOC 

Compartir