QUICHE CASOLANA DE CARBASSÓ I XAMPINYONS

16/04/2018

Aquesta recepta és ideal per a sopars lleugers i es pot fer en qualsevol moment del dia i escalfar-se a últim moment. És també un plat fàcil de transportar, de manera que podríem portar-lo a qualsevol excursió (platja, muntanya, un pícnic). I he comprovat de primera mà, que agrada a nens i adults.

Ingredients per a la massa (4 persones):

2 tasses de farina (1-1,5 de farina integral i la resta de farina normal)
1/2 tassa d'aigua i oli d'oliva verge extra (més aigua que oli)
1 ou
1 mica de sal 

Ingredients per al farcit:

2 carabassons
150-200 gr. de xampinyons
1 ceba petita
1 gra d'all
2 ous
sal
1 cullerada d'oli d'oliva

Elaboració:

  1. Encendre el forn (aproximadament a 180º C)
  2. Posar la farina i la sal (a gust) en un bol, fent un forat al centre per posar l'ou. Barrejar els ingredients.
  3. Afegir l'oli i l'aigua, regulant la quantitat. Perquè a vegades la massa necessita més o menys líquid. Hem d'aconseguir una textura (ni dura, ni enganxosa) que ens permeti pastar i estirar la massa sense que es trenqui.
  4. Col·locar en un motlle la massa i la posar-la al forn uns 10 minuts, sense el farcit.

Farciment:

  1. Posar l'oli al foc en una paella.
  2. Tallar les cebes, l'all, els carbassons i els xampinyons a daus petits.
  3. Col·locar primer la ceba i l'all a la paella, salar, mantenir a foc mitjà-baix fins a aconseguir una textura tova i transparent. Per no fer servir molt oli i aconseguir aquesta textura, terra agregar-li un rajolí d'aigua.
  4. Afegir els xampinyons i els carbassons, pujant el foc una mica. Tapar fins que acabin de cuinar-se.
  5. Batre els dos ous, i barrejar amb el sofregit quan estigui fred.
  1. Posar el farcit sobre la massa que es trobava al forn.
  2. Tornar a posar la quiche al forn, uns 20-25 minuts. Revisar que l'ou estigui quallat.
  3. Llest! A gaudir.

Propietats nutricionals:

Podem estar segurs, que aquesta recepta conté els nutrients energètics, plàstics i reguladors per a ser considerada: EQUILIBRADA. Té verdures que ens aporten més d'hidrats de carboni, FIBRA, VITAMINES I MINERALS. Té lípids provinents de l'oli d'oliva (FESNAD, 2010) i l'ou. Aquest últim a més, ens proporciona la dosi de proteïna. I finalment està feta amb un gran percentatge de farina integral, que és un hidrat de carboni complex, ric en fibra.

Natalia R. Laudelino 
@natalialaudelino
Estudiant en pràctiques  Màster Nutrició i Salut de la UOC

Compartir