Piruletes de fruita amb xocolata

12/06/2018

Piruletes de fruita amb xocolata

Si els nostres nens i nenes volen menjar una cosa dolça de caprici, o fem una festa, ja sigui d’aniversari o qualsevol altra celebració especial, els podem oferir “llaminadures” saludables com per exemple aquestes piruletes. Per fer-les necessitem pocs ingredients, els infants ens poden ajudar i els resultaran delicioses!

Ingredients

  • Fruita variada (plàtan a rodanxes, maduixes petites senceres, nectarina a rodanxes...)
  • Xocolata pura (amb el percentatge més alt de cacau possible)
  • Llet o beguda vegetal (la quantitat depèn de la xocolata)
  • Palets per fer les piruletes
  • Fruits secs a trossets petits (avellanes, ametlles o cacauets)

Preparació

Tallem la fruita a trossos. Depenent de l’edat dels nens ens poden ajudar a tallar-la. Punxem les fruites amb els palets. Fonem la xocolata al bany maria amb la llet fins que quedi prou líquida. Cobrim la fruita amb la xocolata fosa i l’arrebossem amb els fruits secs a trossets que tindrem en un plat. Ho posem en un plat recobert de paper film i ho posem a la nevera un mínim d’una hora o una hora i mitja. Quan la xocolata ja s’ha endurit ens les podem menjar!!

SABIES QUE... la xocolata té com a ingredient principal el cacau. El cacau és antioxidant, estimulant i ens ajuda amb el sistema cardiovascular, ens ajuda a reduir el colesterol i a baixar els triglicèrids. És antidepressiu i té beneficis per a la concentració. Té un alt contingut en minerals, sobretot magnesi, ferro i crom. Per tant si n’oferim una quantitat adequada i d’una xocolata pura, i per tant baixa en sucre, als nostres infants, els estem oferint una bona opció.

Marta Rodriguez Segura

Estudiant del Màster Nutrició i Salut de la UOC

Compartir