Et ve de gust un gaspatxo?

14/05/2018

Ingredients (per a 4 persones):

1 kg de tomàquets

70 g de cogombre (amb una mica de pell)

50 g de pebrot verd

40 g de ceba

1-2 grans d'all

50 g d'oli d'oliva

30 g de vinagre de vi blanc

1 culleradeta de sal

200 ml d'aigua freda

8 glaçons de gel

Preparació:

 

A la trituradora posem totes les verdures netes i tallades, juntament amb el vinagre i la sal. Triturem 30 segons a potència mitjana. Després afegim l'aigua, els glaçons i l'oli i triturem durant 3 minuts a màxima potència.

Ja està llest per menjar! Si t'agrada més líquid, pots afegir més aigua freda.

Pots servir-ho sol o amb les verdures que vulguis (ceba tendra picada, tomàquets xerri, trossets de cogombre o pebrot, etc).

Sabies que ...? El tomàquet encara que té els criteris per considerar-se una fruita, s'inclou dins el grup de les hortalisses. Conté una alta concentració de licopè, un pigment natural que dóna el color vermell al tomàquet. El licopè pertany al grup dels carotens, que actuen com antioxidants naturals per al nostre organisme, a més de ser agents anticarcinogènics.

Annia Fenollosa

Estudiant en pràctiques del Màster Nutrició i Salut de la UOC 

 

Photo by <a href='https://www.freepik.es/vector-gratis/receta-de-gaspacho-dibujada-a-mano_836600.htm'>Designed by Freepik</a>

Compartir