Crema de llenties

19/09/2017

INGREDIENTS

170 g  de llenties cuites (equival a uns 60 g de llenties seques)
1 cogombre petit 
½ alvocat
2 formatgets baix en greix.
½ cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra
Una mica de sal
250 ml. d'aigua.
 

PREPARACIÓ

Coem les llenties i les deixem refredar.

Pelem el cogombre i l'alvocat, i el trossegem.

Afegim en un recipient les llenties, el cogombre, l'alvocat, els dos formatgets, un pessic de sal, l'oli d'oliva i l'aigua.

Triturem fins aconseguir una crema suau i homogènia.

 

BENEFICIS NUTRICIONALS

La crema de llenties, cogombre, alvocat i formatgets és suau i cremosa, ens proporciona gran sensació de sacietat i és una magnífica opció per carregar-nos d'energia. Les llenties, riques en hidrats de carboni de lenta absorció, fibra i proteïna vegetal, ens aporten energia de forma gradual. La proteïna vegetal de les llenties i la proteïna animal dels formatgets, ens ajudaran a reparar estructures i desenvolupar el múscul.

El cogombre li aporta un toc de frescor a la nostra crema i té propietats diürètiques que ens poden ajudar a eliminar líquids.

L'alvocat,potent antioxidant, és un fruit ric en fibra, que afavoreix el trànsit intestinal i ens aporta sensació de sacietat. És ric en greixos saludables, aliats a la nostra salut cardiovascular, en potassi i baix en sodi, que ajuda a normalitzar el balanç d'aigua del nostre organisme.

Finalment, però no menys important, l'oli d'oliva verge té multitud propietats beneficioses per al nostre cor i la nostra salut en general.

Foto.<a href='http://www.freepik.es/foto-gratis/lentejas_1204879.htm'>Designed by Freepik</a>

Compartir