Carbassons rodons farcits de bulgur amb verdures

13/07/2018

Els carbassons rodons són una varietat de carbassó que ens permet fer algunes presentacions a la cuina més atractiva per als nens i nenes, com aquesta recepta que presentem aquí.

Ingredients per a 4 persones

4 carbassons rodons

200gr de bulgur

2 pastanagues

1 ceba petita

1 pebrot vermell

2 dents d’all

Preparació

Tallem la part de dalt dels carbassons i les reservem. Amb una cullera buidem els carbassons. El que traiem del carbassó ho tallem a daus molt petits. En una paella sofregim la ceba i les dents d’all tallats petits, i quan estan daurats hi afegim la resta de les verdures també tallades ben petites. A part posem a coure el bulgur. El bullim durant 20 minuts i l’escorrem. El posem amb les verdures i deixem que cogui durant uns pocs minuts tot junt. Posem salsa de soja per donar-li gust i deixem que l’absorbeixi. Al mateix temps posem al forn els carbassons que hem buidat i els posem a 200ºC durant 10 minuts al forn. Als deu minuts els traiem i els omplim amb el bulgur amb verdures. Posem formatge ratllat per sobre i posar-ho a gratinar deu minuts més. Els presentem tapats perquè quedin més originals.

SABIES QUE... El bulgur és un aliment elaborat a partir del blat o espelta. Es tracta de blat parcialment cuit, deshidratat i mòlt fins a convertir-se en pols. El bulgur és un cereal ric en midó, així com en hidrats de carboni d’alt valor biològic. És un cereal de fàcil digestió , és baix en greixos i això fa que sigui un bon aliat per reduir el colesterol.

Aquesta recepta ens proporciona una manera original de presentar les verdures als nostres fills i filles i és un plat nutricionalment complert i saludable.

 Marta Rodríguez

Estudiant màster Nutrició i Salut de la UOC 

Foto. <a href='https://www.freepik.es/foto-gratis/aceite-de-oliva-con-tres-calabacines_972425.htm'>Photo de Comida creado por valeria_aksakova</a>

 

 

 

 

Compartir