Stop a la mucositat

22/01/2018

Tens excés de mucositat i necessites expectorar?

La setmana passada vam estar parlant sobre la Tos Seca, així que aquesta setmana li toca a la Tos productiva o Tos amb expectoració.

Aquí us aconsellem algunes de les plantes que podeu utilitzar per facilitar l'eliminació de la mucositat.

FULLA D’ HEURA (Hedera hélix L.): La fulla d'heura està constituïda per les fulles dessecades senceres o tallades de Hedera Helix L., les quals es recullen a la primavera o estiu.

Els extractes de fulla d'heura han mostrat, en diversos estudis, acció espasmolítica, expectorant, broncodilatadora i antiinflamatòria entre d'altres.

Alguns estudis comparatius amb altres mucolítics farmacològics (ambroxol, acetilcisteïna), demostren que hi ha poques diferències significatives al respecte i fins i tot mostren una millora més ràpida en reducció de la tos i millorant l'expectoració al grup tractat amb extracte de fulla d'heura.

No s'han descrit efectes secundaris importants; en individus sensibilitzats poden aparèixer reaccions al·lèrgiques: urticària, dermatitis de contacte, entre d'altres.

La sobredosi pot provocar nàusees, vòmits i diarrea, que requereix la consulta al metge.

S'haurà administrar amb precaució en pacients que pateixin ulcera gàstrica o gastritis; no s'ha d'administrar en nens menors de 2 anys i no està prou documentada l'administració en embaràs i lactància.

ANIS VERD (Pimpinella ansium L.): El component majoritari és el trans-anetol (80-95%), el qual és el responsable de la seva activitat, antiespasmòdica, antisèptica i expectorant.

L'oli essencial s'utilitzarà en adults, ja que l'ús en nens i adolescents no tenen suficient informació científica; en aquests casos només podrà administrar-se en forma d'infusió.

L'oli essencial administrat a dosis elevades i per temps prolongat, pot produir convulsions.

L'anís verd només podrà utilitzar-se en forma d'infusió, en dosis recomanades, en embaràs i lactància, estant totalment contraindicat l'oli essencial.

Ens veiem la setmana que ve amb més consells !!

Feliç setmana Nutrapp

 

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto. Diseñado por Freepik

Compartir