Posa a punt les teves defenses !!

29/01/2018

Que aquests canvis de temperatura no t’enxampin d'improvís, no oblidis tenir el teu sistema immunitari al 100%

Hem de recordar que el sistema immune és la línia de defensa del nostre cos per evitar la invasió o colonització de diferents microorganismes i així mantenir a ratlla diferents malalties.

Segur que heu sentit parlar de la famosa Echinacia, doncs sí, és la planta per excel·lència protectora i potenciadora del nostre sistema immunitari; així que anem a conèixer-la una mica millor.

ECHINACIA (Echinacea purpurea L. Echinacea pallida L.): Els diferents tipus de equinàcia estan indicades principalment, en el tractament i profilaxi de refredats i grip, tos ferina, bronquitis i malalties infeccioses amb recaigudes.

L'activitat immunostimulant dels extractes tant alcohòlics com aquosos de les diferents equinàcies, és el resultat de l'acció combinada de diversos constituents d'aquestes.

Podem trobar diversos estudis clínics de referència, avalant l'eficàcia dels preparats d’ equinàcia, tant en la profilaxi com en la reducció de la severitat dels símptomes en infeccions respiratòries en adults.

Hem de tenir en compte que en pacients amb malalties autoimmunes: tuberculosi, leucosi, esclerosi múltiple o sida, entre d'altres, no hem de recomanar la seva utilització sense la supervisió i avaluació del seu metge.

En diversos estudis trobem que no es recomanen els tractaments superiors a 8 setmanes i poques vegades es produeixen reaccions adverses, en individus sensibles pot produir dermatitis per administració en via tòpica.

Ens veiem la setmana que ve amb més consells !!

Feliç setmana Nutrapp

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto: Freepik

Compartir