Planta-li cara a l'hivern !

15/01/2018

 

Benvingut 2018, tornem amb els consells de Nutrapp Fitoteràpia!

Amb aquest fred segur que no aconseguiu treure-aquesta tos tan molesta de sobre ... Doncs no us perdeu el post d'aquesta setmana, on us recomanem algunes plantes que poden ajudar-vos.

Aquesta setmana ens centrarem en la Tos No productiva o comunament anomenada Tos Seca, la qual no va acompanyada de mucositat i per tant no necessita expectoració.

SUMMITAT FLORIDA DE GRINDELIA (Grindelia robusta Nutt.): Tradicionalment utilitzada com antitussigen i espasmolític; la podem emprar en infusió o en forma de xarop com antiespasmòdic de fibra llisa (laringe, tràquea ...) i calmant de la tos, també té un lleuger efecte expectorant.

La Grindelia no sol produir contraindicacions si s'utilitza en dosis adequades i en formats aptes per a la venda, en cas de sobredosificació pot produir irritació gàstrica o renal.

No fer servir com a remei casolà en problemes cardíacs o renals.

PLANTATGE (Plantago lanceolata L.): Se li atribueixen propietats emol·lients, antiinflamatòries, espasmolítica, immunostimulant i antibacteriana; s'utilitza majoritàriament, en tractaments de refredats de vies respiratòries, inflamacions de la mucosa orofaríngia i tos seca.

El Plantatge es considera una planta segura i de baixa toxicitat com preparat medicinal, en alguns casos, pot produir dermatitis de contacte en la seva varietat silvestre.

Ens veiem la setmana que ve amb més consells !!

Feliç setmana Nutrapp

 Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp  i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Imagen: Designed by Freepik

 

Compartir