Lea aftes bucals : solucions

19/02/2018

Com tractar la sobtada aparició de les molestes aftes bucals, aquesta setmana t'ho expliquem:

Les lesions de la boca o aftes poden aparèixer per diferents motius, com ara, l'estrès, deficiències en la dieta, canvis hormonals o al·lèrgies alimentàries.

Solen aparèixer en la superfície interna de les galtes, llavis, llengua, paladar tou o a la base de les genives, el dolor comença a disminuir als 7 dies i la cicatrització completa triga unes 3 setmanes.

Per al tractament de aftes bucals es recomana l'ús de plantes astringents i cicatritzants.

RATANIA (Krameria lappacea): Tradicionalment utilitzat com antidiarreic, hemostàtic local i cicatritzant; les indicacions que se li atribueixen són en processos inflamatoris menors de boca i gola: estomatitis, gingivitis i faringitis.

No es coneixen contraindicacions, però excepcionalment, a l'aplicar-lo sobre mucoses, pot produir reaccions inflamatòries de tipus al·lèrgic.

PLANTATGE (Plantago lanceolata l.): Com ja vam veure al post anterior de Tos Seca, el Plantatge posseeix acció antiinflamatòria, emol·lient i antimicrobiana; és una planta ideal per al tractament d'inflamacions de la mucosa bucofaríngea.

No es coneixen contraindicacions ni interaccions.

En cas d'aparició de febre, dispnea o esput virulent, convé consultar el metge.

 Ens veiem la setmana que ve

Feliç setmana Nutrapp !!

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto. <a href="https://www.freepik.es/foto-gratis/mujer-que-sufre-un-dolor-de-muelas_998059.htm">Diseñado por Freepik</a>

Compartir