FES UN COP DE PEU A LES DIETES MIRACLE

02/05/2018

FES UN COP DE PEU A LES DIETES MIRACLE

Ja arriba l'Estiu! ... La platja! ... El banyador! ... I ens adonem que no arribem a temps per posar-nos en forma, mantenir-nos com ens agradaria, per veure'ns bé.

I llavors què fem? Busquem a internet alguna "dieta miracle"? Comprem un llibre amb la promesa que perdrem molts quilos en poc temps?

Doncs no ho hauríem de fer. Aquestes "dietes miracle" solen tenir en comú una aportació desequilibrada o insuficient de nutrients. I a més de no poder mantenir-se en el temps, poden ocasionar problemes greus per a la salut. SÍ, A LA NOSTRA SALUT. Aquí us enumeraré algunes raons per no tornar a caure en el mateix parany. Un tractament incorrecte per l'excés de pes pot:

  1. Originar situacions de desnutrició o dèficit d'algunes vitamines o minerals
  2. Empitjorar el risc cardiovascular
  3. Generar risc metabòlic (condicions que poden posar en risc la persona de desenvolupar malaltia cardíaca i diabetis de tipus 2)
  4. Transmetre conceptes erronis sobre el tractament del sobrepès
  5. Afavorir el desenvolupament de trastorns de la conducta alimentària (anorèxia, bulímia, etc.)
  6. Fomentar el sentiment de frustració afectant negativament l'estat psicològic
  7. Induir canvis en el metabolisme energètic que produeixin estats de "resistència" a la pèrdua de pes
  8. Fer-nos tornar al pes inicial (efecte rebot)
  9. En alguns casos, fer-nos perdre massa muscular

I ara us preguntareu: ¿Llavors què fem?

Abans de res, hauríem de començar a acceptar que no tots hem de ser iguals. Alguns som més baixos, altres més alts, alguns tenen més panxa i altres més cames. ACCEPTAR-SE i ESTIMAR-SE, és la clau, és el més important.

Però si igualment creiem que hem de canviar la nostra composició corporal i, sobretot, començar a alimentar-nos millor, per millorar la nostra salut i veure'ns bé: hauríem de posar-nos en mans d'un professional que ens ajudi en la consecució dels nostres objectius. Perquè el més important per aconseguir no fracassar a llarg termini, és: L'EDUCACIÓ NUTRICIONAL I L’ADHERÈNCIA. I això només pot aconseguir-se a poc a poc, canviant els nostres hàbits i gaudint del menjar i d'una vida activa.

Comença, sense buscar resultats immediats ... però buscant resultats definitius. Perquè és la teva salut la que està en joc.

 

Natalia R. Laudelino
@natalialaudelino
Estudiante en prácticas Máster Nutrición y Salud de la UOC
Lic. en CC. de la Actividad Física y Deporte por la UV
 
Photo by: rawpixel.com on Unsplash

Compartir