Fas retenció de líquids durant l'estiu?

04/06/2018

Arriba la calor i amb ella la sensació d'inflor generalitzada ¿Ets dels qui acostumen a retenir líquids a l'estiu? Doncs aquest post t'interessa !!

BEDOLL FULLA (Betula pendula): principalment posseeix acció diürètica pel seu contingut en flavonoides i de sals minerals potàssiques, també s'ha comprovat en diferents estudis que augmenta la secreció de bilis, així que, se li atribueix acció colagoga a nivell biliar.

Usos tradicionals:

Edema (inflor causada per l'acumulació de líquid en els teixits del cos, sol ocórrer en els peus, els turmells i les cames) i oligúria (disminució en la producció d'orina).

Càlculs renals i càlculs urinaris: Prevenció i tractament de càlculs, a causa del augment en la producció d'orina, pot arrossegar microcristalls i sorreta d'oxalat càlcic.

Infeccions Genito Urinàries: A l'afavorir el drenatge d'orina, pot ajudar a eliminar organismes patògens.

Dislipèmia i hipercolesterolèmia: Tractament coadjuvant en ajudar a eliminar el colesterol per via biliar.

Hem de tenir precaució i / o consultar a un professional sanitari en els casos següents:

Insuficiència cardíaca: Pel seu efecte diürètic pot provocar un desequilibri electrolític que desestabilitzi la malaltia.

Insuficiència Renal: Pot empitjorar la funcionalitat renal.

No hi ha estudis que avalin seu ús en embaràs, lactància o nens.

Com a precaució especial hem de tenir en compte que la presa de suplements rics en bedoll ha d'anar acompanyada d'una ingesta mínima de 2L d'aigua al dia, per obtenir un òptim efecte diürètic i evitar una possible deshidratació.

Ens veiem en el següent Post

Feliç setmana Nutrapp !!

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto. <a href='https://www.freepik.es/foto-gratis/concepto-de-verano-y-piscina-con-piernas_2279434.htm'>Photo de Agua creado por freepik</a>

 

Compartir