Et costa adaptar-te als canvis estacionals?

07/05/2018

Et costa adaptar-te als canvis estacionals? Et sents sense forces i sense gana? A continuació t'expliquem com solucionar-ho.

FENIGREC o ALFOLBA (Trigonella foenum-graecum): Normalment són utilitzades les llavors, a la planta de fenigrec se li atribueix diverses propietats:

Orexígenes (estimulants de la gana): gràcies als seus compostos amargs que estimulen les papil·les gustatives, produint un alliberament reflexe de la saliva i sucs gastrointestinals i així mateix, donant lloc a l'estimulació de la gana.

Antihiperglucemiant: inhibidor de l'absorció de glucosa, hi ha assajos que demostren la disminució de la glucosa postprandial i una millora significativa dels valors de glucèmia.

Hipolipemiant: Millora del perfil lipídic, disminució del colesterol total LDL (dolent), VDL i Triglicèrids, sense veure afectats els valors del colesterol HDL (bo).

Regulador Intestinal: Per la presència de mucílags millorem el trànsit intestinal per un efecte laxant.

S'aconsella la seva administració mitja hora abans dels àpats i l'aportació d'almenys 2L d'aigua al dia per tal d’evitar problemes d'obstruccions gastrointestinals.

S'ha de tenir precaució especial en els següents casos:

Situacions especials de l'aparell digestiu, com ara, obstrucció esofàgica, oclusió intestinal o estenosi del tracte digestiu.

Dolor abdominal d'origen desconegut i en casos d'apendicitis.

No han de prendre suplements a base de fenigrec, diabètics tractats amb antidiabètics orals o insulina pel seu efecte hipoglucemiant, en embaràs, lactància i nens, per la manca d'estudis o assaigs clínics de seguretat.

No acostumen a donar-se reaccions adverses, en rares ocasions es poden produir casos de dermatitis de contacte o hipersensibilitat.

Ens veiem en el següent Post

Feliç setmana Nutrapp !!

 

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto.Diseñado por Freepik

Compartir